Northside

Northside er en af landets absolut største festivaler. Her samles tusindvis af mennesker fra både Danmark og udlandet for at opleve nogle af verdens største artister og bands. Northside er en relativt ny festival sammenlignet med mange af de andre festivaler, der er hvert eneste år rundt omkring i Danmark – den har nemlig kun eksisteret siden 2010.

Men allerede inden for de første par år blev Northside festivalen en kæmpe succes, hvilket blandt andet har haft den betydning, at den i dag er en af Danmarks absolut mest populære festival overhovedet. Den har virkelig været med til at sætte Aarhus på Danmarkskortet, hvad angår festivaler.

Ikke mulighed for overnatning

Hvis du overvejer at tage på Northside for første gang, er det vigtigt at gøre dig opmærksom på, at det ikke er muligt at overnatte på selve festivalen, som du eksempelvis har mulighed for på mange andre af landets festivaler.

Der er nemlig ikke et tilhørende campingområde, hvor du eksempelvis kan medbringe dit eget telt og slå op. Så hvis du ikke bor i Aarhus eller har naturlige overnatningsmuligheder i eller omkring byen, skal du være opmærksom på, at du selv skal stå for at arrangere overnatning uden om festivalen. Der er dog mange hoteller og campingpladser samt AirBnB lejligheder i og omkring Aarhus, så er du bare ude i god tid, er det som udgangspunkt ikke noget problem.

Festivalen varer også “kun” over tre dage, så du skal i princippet kun have fat i to overnatninger og ikke en hel uge, som du skal på andre festivaler.

Store artister fra både ind- og udland

Selvom Northside ikke er den største festival i landet, betyder det ikke, at den ikke kan trække store navne til fra udlandet.‌‌ Inden for få år havde festivalen den fornøjelse at præsentere store og velkendte musikere fra hele verden.

Gennem tiden har du blandt andet haft mulighed for at opleve verdensstjerner som Ellie Goulding, Arctic Monkeys, Kasabian, Snow Patrol, Radiohead, Bon‌‌ Iver, Tame Impala,‌ Queens of the Stoneage og mange, mange andre. Hvert år er der også mange af de store danske navne, der lægger vejen forbi populære festival.

En grøn festival

En af festivalens kerneværdier er bæredygtighed. Deres målsætning med Northside er, ifølge deres egne ord, at skabe landets mest innovative og ikke mindst bæredygtige musikbegivenhed. Så du kan godt forberede dig på, at disse temaer fylder en stor del af festivalen, når du besøger den.

Du har også selv mulighed for at hjælpe festivalen med at sætte fokus på disse værdier. Du kan blandt andet blive frivillig, hvis du har lyst til at være med til at gøre en forskel. Det er muligt for alle at melde sig som frivillig til Northside.

Bliv NS‌ Insider og del budskabet om Northside

Hvis du selv har lyst til at være med til at gøre noget godt for at hjælpe Northside med at blive endnu større og endnu mere populær, har du mulighed for at tilmelde dig som NS‌‌ Insider i dag.

Som en NS‌ Insider har du mulighed for at optjene point ved at sælge billetter til eget netværk og venner. Disse point kan du så efterfølgende bruge på at købe billetter og merchandise til dig selv, og dermed vil du altså have mulighed for at komme “gratis” på Northside, hvis du får solgt nok billetter.

Book din billet til Northside allerede i dag

Hvis det lyder som en festival for dig, og hvis du ikke har været på den før, er det da bare med at komme ind og booke din billet allerede i dag. Du har tidligere kunne spare penge på at købe din billet i god tid, så det kan være klogt at være hurtigt ude.

Northside kører som sagt over tre dage, og den ligger gerne tidligt i juni måned. Den finder sted tæt ved Aarhus, nærmere ved Aabyhøj, og du kan allerede nu glæde dig til et spækket program fyldt med verdensstjerner.