Roskilde Festival

Roskilde Festival er landets ultimative mest populære festival.‌ Der bliver udsolgt hvert eneste år, og hvis du nogensinde har prøvet at være en tur på netop Roskilde Festival, er det også nemt at forstå, hvorfor der er så stor rift om billetterne til lige netop denne festival år efter år.

Der er mange gengangere på Roskilde Festival, og mange af dem har været der i snart mange år – trofast. Har du aldrig været en tur på Roskilde Festival, kan vi her gøre dig lidt klogere på, hvad det er for en størrelse, hvad du kan forvente af en tur på‌‌‌ Roskilde Festival, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at købe billetter.

Hvilket billet skal du vælge?

Hvis du aldrig har været på Roskilde Festival før, skal du være opmærksom på, at der findes en lang række forskellige billetter, som du kan vælge imellem, når du skal købe billet til festivalen. Og her gælder det om at vælge den rigtige, så du ender med den rette løsning.

Den mest populære er naturligvis den fulde billet med adgang til alle dagene. Men du kan også købe enkeltdagsbilletter, hvis du kun vil derind en ud af de fire musikdage.

Hvis du vil, har du også mulighed for at købe specielle campingbilletter. Du kan blandt andet købe plads til en campingvogn, hvis du gerne vil medbringe og overnatte i en sådan. Du kan eksempelvis også købe billetter til særlige områder som bl.a. Silent and Clean, hvor der skal være ro efter kl. 22 om aftenen og ryddes op hver dag.‌‌ Så husk at vælge den billet, der passer bedst til dig og dine behov.

Kan jeg slippe for at have telt med selv?

Du kan godt slippe for at have telt med selv. Langt de fleste festivalgæster på‌ Roskilde Festival medbringer eget telt, men hvis du ikke gider at bruge tid på at slå dit telt op selv, er der også en løsning til dig.

Der er nemlig mange allerede opslået telte, som du kan booke hjemmefra. På den måde skal du hverken bekymre dig om at købe og medbringe et telt til festivalen, og du slipper også for at skulle sætte et telt op, når du ankommer til pladsen.‌‌ Det er klaret for dig.

Hvem skal jeg bo sammen med?

Der kommer mange, mange tusinde mennesker på‌ Roskilde Festival, og for mange af gæsterne er det populært at bo i camps, som de selv har valgt hjemmefra. Det kan eksempelvis være en gruppe venner, en efterskoleklasse eller familier der vælger at bo camps sammen.

En camp er egentlig bare det anvendte ord for en gruppe af telte der er slået op i samme firkant. Derfor anbefales det også, at du allerede inden festivalen har styr på, hvem du vil ligge sammen med, og dermed hvilken camp du vil bo i, når du kommer til Roskilde.

Scenerne på Roskilde Festival

Roskilde Festival er nok den festival i landet, der har flest scener at byde på. Det har blandt andet også den betydning, at der er rigtig meget forskelligt musik at vælge imellem, hvis du vælger at tage på Roskilde Festival. Så der burde være gode chancer for at finde musik, der passer til din smag.

Du finder i alt 11 forskellige scener på festivalen. De to største er Orange Scene og Arena, og herefter følger Odeon, Cosmopol, Pavilion, Pavilion Junior, Apollo,‌ Countdown, Gloria, Rising og Avalon. Flere af scenerne har særlige temaer for, hvilke bands og kunstnere der spiller der, men de fleste har blandet musik.

Bliv frivillig på Roskilde Festival og få et armbånd gratis

Hvis du ikke har lyst til at betale et par tusinde for en billet til festivalen, har du faktisk mulighed for at få din billet gratis. Det kan du gøre ved at melde dig som frivillig til at arbejde på‌ Roskilde Festival – så følger der som udgangspunkt et gratis armbånd med.

Der er mange forskellige virksomheder og foreninger, der leder efter frivillige til at arbejde for sig på festivalen. Du har også mulighed for at komme til at arbejde for selve arrangørerne, da der er mange af de frivillige, der bare er tilknyttet selve festivalen og som har praktiske funktioner for at få det hele til at køre.

Faste traditioner på Roskilde Festival du ikke må gå glip af

På Roskilde Festival er der også en lang række traditioner, som du ikke må gå glip af, hvis du først kommer på Roskilde Festival. Flere af dem kender du sikkert allerede fra medierne, da de tit bliver dækket.

Det er blandt andet en stor begivenhed, når hegnet til musikområdet bliver væltet, hvor der er stor konkurrence om, hvem der først når op til Orange Scene.

Der er også det populære nøgenløb, hvor både nøgne mænd og kvinder dyster om, hvem der er hurtigst til at løbe uden en trævl på kroppen. Du må også huske at få læst festival avisen, besøge skate området, se hvem der vinder årets camp og meget andet.