Vega

Et af de mest populære spillesteder i København – ja, måske i hele landet – må uden tvivl være Vega. Gennem årene har Vega lagt scene til både store og små danske samt udenlandske artister og bands, og hvert eneste år disker de op med endnu et spændende program, hvilket aldrig gør det kedeligt at komme en tur i Vega.

Har du aldrig været der, kan det i den grad anbefales at gå ind og tjekke koncertprogrammet ud med det samme. Selv de mindre kendte bands har det med at spille for fulde huse, når de rammer Vega, så det kan være en god idé at få fat i et par billetter i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads til koncerten.

Plads til mangfoldigheden

Noget af det, der får Vega til at skille sig ud fra mange andre spillesteder er, at der er plads til at rumme mange forskellige typer af musik og kunstnere på scenen. Det er ikke bare den samme stil, der kører igen og igen hvert eneste år, eller de samme musikere der bliver booket år efter år.

Her er der plads til alt fra heavy metal, indie, pop, funk, folk og alt det, der falder uden for eller mellem linjerne. Det er et af landets mest mangfoldige spillesteder, og dermed bør der også være gode chancer for, at du kan finde minimum en enkelt koncert på programmet, der er interessant for dig. Hvis ikke, så er det måske på tide at prøve noget nyt og lytte til et par navne, du aldrig har hørt før.

Musik fra hele verden

Når du tager ind på Vega for at høre musik, så er det ikke bare for at høre de store danske popnavne, der turnere rundt i landet år efter år. Du kan også sagtens høre de danske popidoler, men Vega står lige så meget inden for at hyre forskellige bands – ikke bare fra Danmark, men fra hele verden.

Derfor er det ikke ualmindeligt, at du den ene dag kan høre Burhan G, dagen efter kan høre et britisk indie-rock band, og dagen efter det er der måske en australsk singer-songwriter, der lægger vejen forbi.

Nemt tilgængeligt og til at betale

Sidst, men ikke mindst, er Vega også nem at komme til. Tager du toget til Hovedbanegården, er der ikke meget mere end 20 minutters gang. Du kan også hoppe på en metro eller nappe en bus, hvis du vil stå af endnu tættere på spillestedet.

Og derudover er billetterne som regel også til at betale på Vega. Mange koncertbilletter ligger fra 130 til 400 kroner, hvor 400 endda er i den dyre ende. Så hvis du vil se fede koncerter, hvor billetterne er til at betale kan det i den grad anbefales at smutte en tur på Vega.